Anei te huarahi i ora ai te kaha o te ra i te Pakeha $29 piriona i tenei raumati

Anei te huarahi i ora ai te kaha o te ra i te Pakeha $29 piriona i tenei raumati

Ko te hiko o te ra kei te awhina i a Europe ki te whakatere i te raru o te kaha o te "waahanga kaore i rite" me te penapena i nga piriona ūropi i roto i nga kawemai hau karohia, ka kitea e te ripoata hou.

Ko te rekoata i te whakaputanga hiko solar i roto i te Kotahitanga o Europi i tenei raumati i awhina i te roopu 27-whenua ki te penapena tata ki te $29 piriona mo nga kawemai hau matatoka, e ai ki a Ember, he tank whakaaro kaha.

Na te whakaekenga a Ruhia ki a Ukraine e tino whakawehi ana i nga taonga hau ki Uropi, me nga utu hau me te hiko i runga i nga rekoata teitei, e whakaatu ana nga whika i te hiranga nui o te hiko solar hei waahanga o te ranunga hiko o Europe, e kii ana te whakahaere.

Ko te rekoata hiko solar hou a Europe

Ko te tātaritanga a Ember mo nga raraunga whakangao hiko ia marama e whakaatu ana he rekoata 12.2% o te ranunga hiko o te EU i puta mai i te hiko o te ra i waenga o Mei me Akuhata i tenei tau.

He nui ake tenei i te hiko i puta mai i te hau (11.7%) me te wai (11%), a, kaore i tawhiti atu i te 16.5% o te hiko i puta mai i te waro.

Kei te kaha a Uropi ki te whakamutu i tana ti'aturi ki te hau a Ruhia me nga whika e whakaatu ana ka taea e te ra te awhina i tenei.

"Ko nga megawatt katoa o te kaha i hangaia e te ra me nga mea whakahou he iti ake nga wahie parapara e hiahiatia ana e matou mai i Russia," ko ta Dries Acke, te kaiwhakahaere kaupapa here i SolarPower Europe, i roto i te ripoata a Ember.

Ka tiakina e Solar te $29 piriona mo Uropi

Ko te rekoata 99.4 terawatt haora i hangaia e te EU i roto i te hiko solar i tenei raumati kaore i tika ki te hoko i te 20 piriona mita pūtoru o te hau matatoka.

I runga i nga utu hau mo ia ra mai i Mei ki Akuhata, ka rite tenei ki te tata ki te $29 piriona mo nga utu hau karohia, ta Ember te tatau.

Kei te pakaruhia e Uropi nga rekoata solar hou ia tau i a ia e hanga ana i nga tipu hiko hiko hou.

Ko te rekoata solar o tenei raumati ko te 28% i mua i nga haora 77.7 terawatt i hangaia i te raumati kua hipa, i te wa i hanga e te solar te 9.4% o te ranunga hiko o te EU.

Ko te EU kua penapena tata ki te $6 piriona ki te karo i nga utu hau na te tipu o te kaha o te ra i waenga i tera tau me tenei tau.

Kei te piki haere nga utu hau o Uropi

Ko nga utu hau i Uropi i eke ki te taumata hou i nga wa katoa i te raumati me te utu mo tenei takurua i tenei wa e iwa nga wa teitei ake i tera i tera tau, e ai ki a Ember.

Ko tenei ahuatanga o "te piki haere o nga utu" e tika ana kia haere tonu mo etahi tau na te koretake o te pakanga i Ukraine me te "patu" a Russia mo te tuku hau, e kii ana a Ember.

Kia mau tonu te tipu o te ra hei puna hiko rereke, ki te whakatutuki i nga whaainga o te rangi me te whakapumau i nga taonga hiko, me kaha ake te mahi a te EU.

E kii ana a Ember me whakaiti i nga arai ka taea te pupuri i te whanaketanga o nga tipu solar hou.Me tere ake te huri i nga tipu solar me te whakanui ake i nga putea.

Me whakanuia e Uropi tona kaha o te ra ki te iwa nga wa i mua i te 2035 kia eke ki te huarahi ki te tapahi i ana tukunga hau kati ki te kore utu, e ai ki a Ember.

 utu hau EU

Ko nga whenua o te EU te whakatakoto i nga rekoata solar hou

Ko Kariki, Romania, Estonia, Potukara me Belgium kei roto i nga whenua EU 18 i whakatakoto i nga rekoata hou i te wa o te tihi o te raumati mo te wahanga o te hiko i puta mai i te hiko o te ra.

Tekau nga whenua o te EU e whakaputa ana i te 10% o te hiko mai i te ra.Ko te Netherlands, Tiamana me Spain ko nga kaiwhakamahi solar teitei rawa atu o te EU, e whakaputa ana i te 22.7%, 19.3% me te 16.7% o a raatau hiko mai i te ra.

Kua kite a Poland i te pikinga nui rawa atu o te whakatipu hiko solar mai i te 2018 o 26 nga wa, e ai ki a Ember.Kua kitea e Finland me Hungary te pikinga e rima nga wa, a ko Lithuania me te Netherlands kua whaa te hiko i puta mai i te hiko solar.

 Te Hiko Ra


Te wa tuku: Oketopa-28-2022